Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IF Mölndal Hockey J-18

Följ

J-18

Följ oss för uppdateringar
Följ
IF Mölndal Hockey
Ishockey
J-18
Träningsmatcher

Match

Nynäshamns IF HC

3 - 5
30 augusti 2015
11:00

IF Mölndal Hockey

Referat

Referat: Nynäshamns IF HC - IF Mölndal Hockey


Roadtrip dag 2.
Vs Nynäshamns IF

Övernattning på Scandic Södertälje och man påmindes igen hur underbart det är att slippa ställa fram sin egen frukost. Båda våra lag åkte vidare därifrån mot Nynäshamn. Det var bara jag som fick reda på att alldeles bakom hotellet låg garageporten där Björn Borg slagit sina första tennisslag en gång i tiden.
Att resa med Rainer i minibuss är både lärorikt och bekvämt.

Nynäshamn åkte ur J18 Elit förra säsongen och det var spännande att få se om vi kunde upprepa det fina spelet från gårdagen.

Det kunde vi och det började bra. Jag gjorde misstaget att säga just det på våra sociala medier och då klappade allt ihop i egen zon för ett kort tag och Nynäshamn kunde ta ledningen.
Jag får ta på mig den..

Vi tar oss i kragen och så länge vi ligger i är vi bättre än Nynäshamn. De är inte ofarliga dock och Elliot som började i mål får en hel del att göra och han gör det bra.
Mölndal kommer närmare och närmare och linan med Kidmark, Torben och Åström får dit den till slut. Emil sätter den påpassligt! 1-1 efter första perioden men det känns som vi har en växel mer än Nynäshamn om det skulle behövas.

Andra börjar som den första slutade.
När vi öser på är vi bättre men om vi blir för bekväma och omständiga är Nynäshamn där och skapar farliga lägen. En del utvisningar som vi kanske inte alltid höll med om ställer till men boxplay är föredömligt idag också. Ramsberg/Rydén samt Asserfors/Torben får jobba hårt tillsammans med våra backar.

Sedan börjar vår tunga andrakedja få utdelning på sitt spelövertag.
David sätter ledningsmålet med en man mer och sedan utökar samma gäng med ett mönsteranfall där samtliga fem på banan är inblandade. Pucken på ett snöre genom båda backarna i vår zon och upp i banan genom Torsten och David till Birk, som varit strålande i båda matcherna, sätter 1-3.

Men Nynäshamn kommer tillbaka och Arvid som löste av i buren efter halva matchen får jobba hårt för att hindra reduceringen. Till slut kommer den i numerärt underläge trots allt. Inte mycket att göra på den arvid. 2-3 i andra pausen.

Kvitteringen kommer dessutom i tredjeperioden. Lite sådär som av en händelse liksom, när vi inte håller uppe farten och det är 3-3. De är trötta nu dock och vårat jobb på fyra femmor betalar sig i slutperioden. Vi får ett powerplay och Rydén sätter 3-4, fint framspelad av Ramsberg.

Motståndarna tar ut målvakten på slutet men det är väl aldrig någon fara direkt. Istället får Torsten välförtjänt sätta femman i öppen kasse.

Två matcher, två segrar och positiv känsla i båset, även de korta stunder när det inte gick exakt som vi ville på isen.
Nya backparen funkade ju utan bekymmer. Salle fick mycket is och är ju alltid spännande att se. Extra spännande om man visste att han körde med hemmagjort susp.(Tejp och damask?)
Brandberg var i de närmaste felfri. Inget nytt under solen. Tre målisar som visade klass känns ju tryggt också.

Kändes riktigt bra såklart när vi packade bussen och åkte hemåt.
Innan dess ett nytt försök med Raketen och Sporre skickar vidare hjältehjälmen till Ramsberg. Föredömlig i special teams både framåt och bakåt och däremellan också.

Det är kul att vara borta men det är skönt att komma hem. Ganska säker på att vi är ett bättre ishockeylag idag än när vi åkte hemifrån i Lördags dessutom.

Mölndal J18 genom Håkan